Ransomware-vakuutusmaksut voivat rikkoa seuraamuksia

Yhdysvaltain valtiovarainministeriön mukaan vakuutusyhtiöt, jotka maksavat verkkorikollisia yritysten puolesta ransomware-kysynnän sattuessa, voivat rikkoa sanktioita. Viime vuosina tapahtunut hakkerointi ja lunnasohjelmien vaatimukset ovat johtaneet siihen, että vakuutusyhtiöt maksavat lunnaita, tyypillisesti Immediate Edge mutta valtiovarainministeriö on nyt varoittanut, että jos hakkereiden osoitetaan olevan yhteydessä Yhdysvaltojen pakoteluettelossa oleviin maihin, vakuutusyhtiöt voisivat kohtaavat ankaria rangaistuksia.

Ransomware-vakuutus tarvitsi enemmän kuin koskaan

Varoitus vakuutusyhtiöille tuli valtiovarainministeriön ulkomaisen omaisuuden valvonnan toimistolta (OFAC) ja talousrikosten valvontaverkostolta (FinCEN) ja viittasi kasvavaan määrään lunnasohjelmatapauksia, joissa maksuja vaaditaan Bitcoinissa.

Ransomware-maksuvaatimukset ovat lisääntyneet koronaviruspandemian aikana, kun yhä useammat ihmiset ovat työskennelleet kotona, jolloin hakkerit voivat kohdistaa online-järjestelmät tehokkaammin. Reuters arvioi, että toisen vuosineljänneksen lunnasohjelmien keskimääräiset maksut ovat 178 254 dollaria, mikä on 60% enemmän kuin ensimmäisellä neljänneksellä.

Pakotetut maat merkittävät hakkerit

Valtiokonttorin varoitus ei ole tyhjäuhka. On tunnettua, että Pohjois-Korea on merkittävä verkkohakkeri , jonka valtion tukema Lazarus-ryhmä toi satoja miljoonia dollareita ransomware-vaatimusten ja cryptocurrency-hakkeroiden kautta viime vuosina.

OFAC mainitsi vuodelta 2015 peräisin olleet kyberhyökkäykset, jotka jälkikäteen havaittiin hakkereille Pohjois-Koreassa ja Venäjällä, kahdessa maassa, joista on määrätty seuraamuksia, ja on korostanut, että pakotettujen maiden kanssa tekemisissä olevat yritykset tai tietyt näiden maiden henkilöt voivat joutua syytteeseen ja seuraamuksiin.

Muistutus asettaa vakuutusyhtiöt vaikeaan tilanteeseen ja voi johtaa lunnasohjelmiin liittyvän suojan vetämiseen, jättäen vauvaa pitävät yritykset haltuunsa.